Er stond een Zirkus Gottesdienst aangekondigd. Het leek mij wel en ik vermoedde een paar metaforen die een rol konden spelen. Ik kwam er achter dat de dienst onderdeel was van het kinderprogramma. Toch ben ik maar gegaan.
Eigenlijk was het een kinderdienst met simpele liedjes. De twee predikanten traden op in toga met bef en zij werden ‘dwarsgezeten’ door een clown die na afloop de vrouw bleek te zijn van een van de predikanten. Er waren twee verrassende momenten in de dienst: terwijl iedereen stond te bellenblazen, werd er een lied gezongen over de wind en dat was meer dan ‘het had wel wat.’
Toen de preek werd aangekondigd, zat ik met kromme tenen, want wat valt er te preken op een warme zondagmiddag in een stadspark. Het viel
mee. De clown smokkelde een jongleur naar binnen en die ging met zijn
jongleurs-kunsten de preek uitbeelden. Zoals een doventolk met
gebaren werkt, illustreerde hij de preek met virtuoos gooien.